9x webshops met biologische bloembollen

Het bollenseizoen is weer begonnen! De herfst is de perfecte periode om bloembollen van voorjaarsbloeiers te planten. Jammer genoeg worden er in de bloembollenindustrie nog veel bestrijdingsmiddelen gebruikt, wat schadelijk is voor bijen en andere insecten. Daarom wil ik graag biologische bloembollen planten, die gegarandeerd vrij zijn van chemische middelen. Op mijn zoektocht kwam ik gelukkig een heel aantal webshops tegen waar je online biologische bloembollen kunt kopen.

Bloembollen, ik vind het heerlijk om ze overal in de tuin te ‘verstoppen’ en in het voorjaar, als ik al bijna vergeten ben waar ik ze geplant heb, het eerste groen boven te zien komen. En hoewel er vaak wordt gesproken over voorjaarsbloeiers, zijn er verschillende planten die al in januari of zelfs december (Galanthus) beginnen te bloeien. Genoeg reden om een bezoek te brengen aan een van deze webshops!

Huiberts Biologische Bloembollen

John Huiberts is een biologische bollenkweker in Sint-Maartensbrug. Zijn bloembollen zijn Skal-gecertificeerd, een naam die ze alleen mogen dragen als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Huiberts behoort tot een van de weinige volledig biologische bollentelers in Nederland en verdiende in 2015 zelfs een prijs voor meest innovatieve bedrijf op het gebied van biodiversiteit. Naast biologische bloembollen plant het bedrijf bijvoorbeeld ook bloeiende akkerranden om bijen en andere insecten te helpen. In de webshop vind je onder andere bollenmengsels en bijzondere tulpensoorten. Wist je trouwens dat je ook kunt koken met biologische tulpenbollen? Johanna Huiberts schreef hierover het boek “Eet smakelijke tulp“.

Website Huiberts Biologische Bloembollen

Postplanten

Postplanten is de webshop van Hoeve Vertrouwen, een biologische bollenkweker uit Wieringerwerf. Ze verkopen onder andere sneeuwklokjes en stinzenplanten, planten die van oorsprong niet in Nederland voorkomen maar in de loop der eeuwen zijn verwilderd. Onder andere krokussen, bosanemonen, Knikkende vogelmelk, kievitsbloem en wilde narcissen behoren tot de stinzenplanten.

Webshop Postplanten

De Warande – Sterke bollen

Dit Nederlandse familiebedrijf in Vorden wordt gerund door Trudi en Willem Overmars en hun zoons. Ze zijn gespecialiseerd in stinzen- en schaduwplanten, maar ook in verwilderingsbollen. Dit zijn winterharde bollen die ieder jaar terugkomen en zichzelf kunnen vermeerderen. In de webshop kun je onder andere selecteren op bloeitijd, hoogte, kleur, standplaats en grondsoort.

Webshop De Warande

Natural Bulbs

Alle bloembollen in de webshop van deze kweker uit Hillegom zijn volledig biologisch geteeld. Je kunt hun aanbod filteren op onder andere kleur, hoogte en standplaats, maar je kunt ook kiezen voor planten met eetbare delen of bijenvriendelijke planten.

Website Natural Bulbs

Vivara

Ook Vivara verkoopt biologische bloembollen. Je kunt de bollen via hun eigen website kopen, maar ze werken ook samen met de Vlinderstichting. Naast biologische bloembollen vind je bij Vivara ook andere natuurbeschermingsproducten.

Website Vivara

Ecobulbs

In de webshop van Ecobulbs vind je bijna 120 soorten bloembollen, die al tientallen jaren biologisch worden geteeld. Op de website van dit Noord-Hollandse bedrijf vind je bollen van onder andere alliums, hyacinten, krokussen, narcissen, tulpen en bijzondere bolgewassen.

Webshop Ecobulbs

Bloembollen voor bijen – BD Imkers

Bloembollen voor bijen is de webshob van BDimkers, een bedrijf dat door de ogen van bijen naar de omgeving kijkt. Voor veel insecten zijn voorjaarsbloeiende bollen namelijk de eerste, welkome voedselbron na de winter. In de webshop kun je losse soorten bloembollen kopen, maar ook een pakket samenstellen op basis van kleur of standplaats.

Webshop Bloembollen voor bijen

Carel Bouma Biologisch Pootgoed

Carel Bouma en zijn vrouw Angela runnen samen een bedrijf in biologisch poot- en plantgoed in Biddinghuizen. In hun webshop kun je verschillende voorjaars- en zomerbloeiers kopen, waaronder narcissen, tulpen, gladiolen, dahlia’s, slangenwortel en een mix voor vlinders en insecten. De bloemen zijn heel geschikt als snijbloem en voor in een pluktuin.

Webshop Carel Bouma Biologisch Pootgoed

Bloembollenkopen.nl

In deze webshop van een Noord-Hollandse bollenkweker vind je een uitgebreid aanbod biologische bloembollen, zowel voorjaars- als zomerbloeiers. Je kunt selecteren op familie, kleur en populariteit van de bloembollen.

Webshop Bloembollenkopen.nl

Ken jij nog meer webshops met biologische bloembollen? Laat het me vooral weten!

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close