3 nieuwe boeken over kamerplanten

Over planten ben je nooit uitgeleerd. Daarom vind ik het heel fijn om er regelmatig even een plantenboek bij te pakken en iets op te zoeken of inspiratie op te doen. De afgelopen weken groeide mijn groene boekenplank met deze drie nieuw verschenen boeken over kamerplanten.

De Kamerplantenbijbel, Mama Botanica

Het derde boek van Iris van Vliet, bekend als Mama Botanica, valt mij direct op door de mooie opmaak en fijne, herfstige kleuren. De Kamerplantenbijbel is zowel gericht op groentjes als de echte experts, die in dit boek onder de noemer Plantenfluisteraar worden geschaard. Je kunt zelf bepalen in welke van de vier categorieën je denkt te vallen. De bijbehorende hoofdstukken vertellen je welke planten perfect passen bij jou niveau, hoe je deze kamerplanten het beste kunt verzorgen en hoe je veelvoorkomende problemen kunt oplossen. Groentjes leren over de juiste hoeveelheid licht en krijgen praktische watergeeftips, terwijl Plantenfluisteraars aan de slag kunnen met tips voor hydrocultuur, stekken, het laten bloeien van kamerplanten en het maken van eigen potgrond.

Bestel De Kamerplantenbijbel

The Good Plant, Margo Togni

Wist je dat je kamerplanten niet altijd zo groen zijn als ze eruit zien? Margot Togni duikt in The Good Plant in de wereld van duurzame kamerplanten. Ik vind dit een heel interessant en belangrijk onderwerp. Hoe zorg je ervoor dat je als plantenliefhebber het milieu zo min mogelijk belast? Allereerst door goed voor je kamerplanten te zorgen: hoe minder planten je laat doodgaan, hoe minder nieuwe planten je hoeft te kopen. Maar denk ook aan het kopen van biologisch gekweekte planten, zuinig omgaan met water, natuurlijke bestrijding van beestjes en stekken om ‘nieuwe’ planten te krijgen. Naast kamerplanten besteedt Togni in dit boek ook uitgebreid aandacht aan duurzame snijbloemen.

Bestel The Good Plant

Plantastic, Mandy Bollegraf

Plantastic is een handzaam naslagwerk voor iedereen die graag groene vingers wil kweken. Mandy Bollegraf noemt zichzelf ‘ervaringsdeskundige’ en geeft in de eerste helft van haar boek een stoomcursus algemene plantenverzorging, tips voor de aanschaf van planten en informatie over stekken, met daarbij handige voorbeeldfoto’s. Deel twee van het boek bestaat uit plantprofielen. Je vindt hier geen kleine stukjes tekst zoals in andere plantenboeken, maar per plant een uitgebreide bespreking van drie pagina’s. Ook lees je welke plant je kwijt kunt op schaduwplekken, in de vensterbank of in je koele slaapkamer.

Bestel Plantastic

De boeken in dit artikel heb ik gekregen van de betreffende uitgevers. Meer weten over samenwerken met Plantleven? Neem contact met me op!

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close