Adventskrans met kaarsen zelf maken

Advent overvalt me altijd een beetje. Ik zit nog half in de herfstsferen en plotseling begint de periode van aftellen naar Kerst. Daarom vind ik het altijd fijn om een adventsstuk te maken en zo toe te leven naar de kerstdagen. Dit jaar maakte ik een adventskrans met kaarsen en decoratie uit eigen tuin. Hieronder lees je stap-voor-stap hoe ik dat heb gedaan.

Vorig jaar maakte ik een adventsstuk van een stuk hout dat ik in het bos had gevonden. Dit jaar wilde ik graag een krans maken. Ik gebruikte hiervoor de rotan krans waar ik eerder al een herfstkrans mee maakte. Ook het mos dat ik daarvoor gebruikte kon ik hergebruiken. De decoratie voor de krans kwam uit onze eigen tuin en die van familie, waardoor ik – behalve de kaarsen – helemaal niets nieuws hoefde te kopen.

Betekenis adventskrans

Een adventskrans wordt in de christelijke traditie gebruikt als voorbereiding op Kerst. Vier zondagen wordt advent gevierd en elke zondag wordt er een kaars meer aangestoken. Zo leven christenen toe naar de geboorte van Jezus. De kaarsen symboliseren het verlangen naar Kerst en het licht van Jezus.

Benodigdheden

Adventskrans maken

  1. Begin met het bepalen van de locatie van je kaarsen. In een krans van wilgentenen kun je de dinerkaarsen vastklemmen tussen de takken. De kaarsen die niet stevig genoeg stonden, heb ik extra vastgezet met metaaldraad.
  2. Maak het begin van je wikkeldraad vast aan de krans. Bedek de krans vervolgens met mos en zet dit vast door het draad om je krans heen te wikkelen.
  3. Decoreer je krans met sierappels, dennentakken of ander materiaal. Je kunt dit vastklemmen in de krans en eventueel extra vastzetten met krammen.

Tips

In een krans van steekschuim kun je je kaarsen ook vastzetten op kaarsenstekers. Het voordeel hiervan is dat druipend kaarsvet niet in je adventsstuk belandt.

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close