Kamerplant voor buiten: zet eens een kalanchoë op je balkon of terras

Wat doe je als je een nieuwe Kalanchoë krijgt, maar je hebt geen binnenpotten meer? Dan kijk je gewoon of er buiten nog plek is! Wat, een kamerplant naar buiten? Ja, dat kan. Voor sommige kamerplanten is het zelfs gezond om zich in de zomer naar het terras of balkon te verplaatsen.

Afgelopen week kreeg ik een Kalanchoë blossfeldiana cadeau, maar ik was door mijn binnenpotten heen. Op mijn balkon was er nog wel een plekje vrij, en deze plant kan in de zomer prima buiten staan. Wist je dat hij buiten zelfs uitbundiger bloeit dan binnen?

Verzorging kalanchoë

Hoewel de kalanchoë een sterke plant is, kun je hem niet het hele jaar buiten laten staan. Als het ‘s nachts nog vriest of als de temperatuur nog niet boven de 12° uitkomt, kun je haar beter nog even binnen houden.

Kalanchoë water geven

Een kalanchoë heeft weinig water nodig. Zet hem daarom in een pot met een goede waterafvoer. Als de plant onder een afdak staat, kun je hem eens in de week een beetje water geven.


Pinterest

Vond je dit een interessant artikel? Bewaar het op je Pinterest!

kalanchoe-buiten-balkon

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close