Wat doe je als je een nieuwe Kalanchoë krijgt, maar je hebt geen binnenpotten meer? Dan kijk je gewoon of er buiten nog plek is! Wat, een kamerplant naar buiten? Ja, dat kan. Voor sommige kamerplanten is het zelfs gezond om zich in de zomer naar het terras of balkon te verplaatsen.

Afgelopen week kreeg ik een Kalanchoë blossfeldiana cadeau, maar ik was door mijn binnenpotten heen. Op mijn balkon was er nog wel een plekje vrij, en deze plant kan in de zomer prima buiten staan. Wist je dat hij buiten zelfs uitbundiger bloeit dan binnen?

Verzorging kalanchoë

Hoewel de kalanchoë een sterke plant is, kun je hem niet het hele jaar buiten laten staan. Als het ‘s nachts nog vriest of als de temperatuur nog niet boven de 12° uitkomt, kun je haar beter nog even binnen houden.

Kalanchoë water geven

Een kalanchoë heeft weinig water nodig. Zet hem daarom in een pot met een goede waterafvoer. Als de plant onder een afdak staat, kun je hem eens in de week een beetje water geven.


Pinterest

Vond je dit een interessant artikel? Bewaar het op je Pinterest!

kalanchoe-buiten-balkon
close

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verwacht in 2023: de Plantplanner
Met deze planner vergeet jij nooit meer wat je kamerplanten nodig hebben. Overzichtelijke maandplanners, tips per seizoen en handige lijstjes helpen je om je planten in topconditie te houden.

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de verschijning van de Plantplanner.

Marita
Hoi! Ik ben Marita en op mijn blog vind je tips over een leven vol planten, van kamerplanten en stekken tot (balkon)tuinieren. Ik wil je laten zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is: plantenkoorts is nergens voor nodig. Binnenshuis leef ik me uit met een groot aantal kamerplanten en stekjes en onze tuin – nu nog een groot grasveld – wil ik omtoveren naar een plek vol leven, met inheemse planten, veel vogels en een eigen moestuin. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via marita@plantleven.nl!

Mijn tips voor handige producten

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *