10x webshops voor kamerplanten

Online winkelen, het is b(l)ooming business. Ook kamerplanten kun je inmiddels via het wereldwijde web aanschaffen. Maar hoe vind je de meest betrouwbare, duurzame of unieke webshop? Om je een beetje op weg te helpen heb ik tien webshops verzameld waar je online kamerplanten kunt kopen.

1. Sprinklr.co

Als je op zoek bent naar duurzame en biologisch gekweekte kamerplanten moet je bij Sprinklr zijn. Helaas worden er bij de teelt van kamerplanten nog regelmatig chemische bestrijdingsmiddelen ingezet. Als je bij Sprinklr je kamer- of tuinplant aanschaft, weet je zeker dat je een gifvrij exemplaar in huis haalt.

Website Sprinklr.co

2. Green Bubble

Alle planten van Green Bubble komen van kwekers in Nederland en worden daar pas opgehaald nadat je je bestelling hebt geplaatst. Je plant komt dus rechtstreeks van de kweker bij jouw thuis. Als je een grote plant aanschaft kun je van tevoren een foto ontvangen via WhatsApp. Zo weet je precies welke plant straks in jouw urban jungle staat te schitteren.

Website Green Bubble

3. PLNTS

In de webshop van PLNTS kun je terecht met ieder budget. Voor de plantenliefhebbers met een kleine portemonnee zijn de BabyPLNTS een uitkomst. Heb je wat meer te besteden, kijk dan eens bij de XXL-kamerplanten. En wil je helemaal los, vergaap je dan aan de pagina met zeldzame kamerplanten voor de meest excentrieke soorten.

Website PLNTS

4. Plantje.nl

Plantje.nl is gespecialiseerd in Plantenboxen: meerdere soorten planten in een box. Denk dan aan een mix van tropische, gemakkelijke of katvriendelijke planten of de Kneusjesbox, met zielige exemplaren die wat extra liefde nodig hebben.

Website Plantje.nl

5. De Tuinwinkel Online

Als onderdeel van tuincentrum GroenRijk ‘t Haantje in Rijswijk is De Tuinwinkel Online een uitgebreide webshop met verschillende gangbare kamerplanten. Je kunt er ook terecht voor onder andere bloempotten, gieters, plantensproeiers, potgrond en andere onmisbare accessoires voor plantenliefhebbers.

Website De Tuinwinkel Online

6. Plantsome

Deze webshop is opgericht door twee zoons van een plantenkweker. Zij hebben naast hun online plantenwinkel ook een app laten ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat jij je planten zo lang mogelijk in leven laat. Want ja, ook dat is duurzaam. En vind je het ingewikkeld om de (Latijnse) namen van een plant te onthouden? Dan zit je bij Plantsome helemaal goed, want hun planten hebben simpele namen gekregen als Ollie (Alocasia Zebrina, Olifantsoor), Snico (Strelitzia Nicolai) en Anny (Ananasplant).

Website Plantsome

7. Plantjevanmandje

Planten rechtstreeks bij de kweker kopen, dat is op weinig plekken mogelijk. Mandy, alias Mandje, werkt sinds 2019 om in de varenkwekerij van haar vader te gaan werken en besloot twee jaar later om deze varens zelf te gaan verkopen via haar webshop. Het hele proces, van oppotten tot versturen is kleinschalig en persoonlijk: je krijgt dus echt een plantje van Mandje.

Website Plantje van Mandje

8. Casa Botanica

Wil je eens iets anders dan anders? Kijk dan eens in deze webshop van Angela, vol zeldzame en uitdagende planten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten Philodendron, Syngonium, Monstera, Alocasia en Anthurium. Soms lijkt het wel ‘hoe duurder de plant, hoe lastiger de verzorging’, maar gelukkig mag je Angela altijd e-mailen voor gratis advies.

Website Casa Botanica

9. Groen in Huis

Ook Stephanie van Groen in Huis heeft een voorkeur voor zeldzame planten. Inmiddels heeft ze ook een fysieke winkel geopend in Alphen aan den Rijn.

Website Groen in Huis

10. Kek Jekkie

En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook even op de website van Thijs en Nina. Je vind hier een breed scala aan huisplanten, maar de voorkeur van deze twee jonge ondernemers ligt voornamelijk bij de kekke, bijzondere soorten.

Website Kek Jekkie

Wat is jouw favoriete webshop voor kamerplanten?

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close