DIY: krans met mos en vetplanten maken

Dit DIY-project met mos en vetplanten kwam ik tegen in Het Creatieve Kamerplantenboek. Na een herfstkrans en adventskrans had ik de smaak aardig te pakken, dus ik besloot nog een krans te maken. Deze moskrans maak je in drie simpele stappen en kun je zowel binnens- als buitenshuis neerleggen of ophangen.

Als ik zelf een krans wil maken, probeer ik altijd zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen of herbruikbare spullen aan te schaffen. Ik gebruikte daarom geen krans van steekschuim (Oasis), maar koos voor een strokrans. De vetplantjes heb ik via een ruilgroep op Facebook gevonden en het mos tierde welig op het dak van mijn ouders’ huis. De krammen en het wikkeldraad kan ik waarschijnlijk nog hergebruiken, dus voilà: een leuk én duurzaam project.

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Bedek de strokrans met plakken mos en zet deze vast met wikkeldraad.
  2. Decoreer je krans eventueel met andere soorten mos of gedroogde Tillandsia. Zet dit vast met krammen.
  3. Nu ga je aan de slag met de vetplanten. Probeer eerst verschillende opstellingen uit tot je tevreden bent met het resultaat. Bevestig de plantjes daarna met krammen aan de krans.

Verzorging van je krans

Je moskrans heeft niet veel verzorging nodig. Besproei je krans een keer per week met een plantenspuit, tot het mos heerlijk naar herfstige boswandelingen begint te ruiken… en geniet van dit stukje natuur in huis!

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close