7x bloempotten van minder bekende webshops

Bloempotten voor binnen, je kan er nooit genoeg hebben. Hier in huis is er ten minste altijd een tekort, hoeveel ik er ook heb. Daarom vind ik het leuk om regelmatig rond te kijken of ik leuke exemplaren kan vinden. Natuurlijk kun je je bloempotten online kopen bij grote webshops, zoals Wehkamp, VT Wonen, H&M, MADE en Dille & Kamille. Maar zoek je leuke bloempotten die (bijna) niemand heeft, neem dan eens een kijkje in deze minder bekende webshops.

1. Maemae Home

Ik volg Annelijne al een tijdje als plantstylist via haar Instagramkanaal GoJungle, maar nu maakt ze ook duurzame bloempotten en woonaccessoires via haar bedrijf Maemae Home. Alle potten zijn met de hand vervaardigd en je kunt zelfs je specifieke wensen doorgeven, zodat je je eigen unieke bloempot in huis hebt. Hoe leuk is dat?

Website Maemae Home

2. Plantje.nl

Plantje.nl is druk bezig om hun assortiment uit te breiden en daarom verkopen ze inmiddels ook bloempotten. Koop je via hun website een plant, dan krijg je direct een aantal suggesties voor een bijbehorende pot met de juiste potmaat. Wil je een keer wat anders dan anders, kijk dan eens bij hun hanglamp-bloempotten: een echte blikvanger in je interieur.

Website Plantje

3. Foekje Fleur

Goed, hier speel ik een beetje vals, want dit zijn geen bloempotten. Maar de vazen die Foekje Fleur maakt voor haar Bottle Vase Project zijn zo mooi en kleurrijk dat ik ze je niet wil onthouden. Deze Nederlandse ontwerpster haalde haar inspiratie uit plastic afval dat ze vond rondom de Maas in Rotterdam. Met haar vazen wil ze aandacht schenken aan het groeiende probleem van de plastic soep.

Website Foekje Fleur

4. De Plantenkamer Zaandam

De Plantenkamer in Zaandam heeft de meest uitgebreide collectie bloempotten van de Zaanstreek. En in zo’n mooi pand is winkelen geen straf. Is Zaandam een beetje uit de richting, dan kun je je favoriete bloempot ook online kopen.

Website Plantenkamer

5. Wildernis Amsterdam

Eigenaresses Emma en Mila wilden graag meer groen en voilà, een Wildernis in hartje Amsterdam was geboren. In hun plantenwinkel en bijbehorende webshop vind je producten van kleine, Nederlandse makers, die zo duurzaam mogelijk produceren.

Website Wildernis Amsterdam

6. Nordic Nest

Hou je van een Scandinavische stijl, dan zit je bij Nordic Nest helemaal goed. Maar liefst tweehonderd merken uit Noord-Europa zijn hier vertegenwoordigd. Mijn favoriete bloempotten zijn van de merken Serax, Ferm Living, Iittala, OYOY, Tove Adman en Rig-Tig.

Website Nordic Nest

7. SMUKHI

In deze Limburgse webshop vind je bloempotten van Nederlandse ontwerpers, waaronder David Decorations en Ceramics Limburg.

Website SMUKHI

Extra tip

Ik heb trouwens ook altijd een melding aanstaan op Marktplaats. Wanneer er in mijn directe omgeving bloempotten worden aangeboden, neem ik meteen even een kijkje. Met zoveel kamerplanten kan bloempotten verzamelen namelijk best een dure aangelegenheid worden en door tweedehands te kopen hou ik dat een beetje binnen de perken.

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close