4 boeken over kamerplanten en stekken

Met dit koude weer merk je direct: je planten gaan in winterstand. Stekjes groeien niet meer zo hard, je planten maken minder nieuw blad en zonder hard groeiende planten is verpotten ook niet nodig. Wat ga je dan doen? Met deze boeken over kamerplanten en stekken kun je lekker wegkruipen tussen je planten en nieuwe inspiratie opdoen.

Stekken en meer, Judith Baehner

Het boek Stekken en meer gebruik ik zelf al een tijdje, nadat ik het in de boekwinkel had doorgebladerd en door de duidelijke foto’s direct inspiratie opdeed voor nieuwe stekken. Het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken, met in het tweede hoofdstuk de verschillende stekmethodes en welke planten hiervoor geschikt zijn. Daarna volgt een hoofdstuk over zaaien en het laatste hoofdstuk is gewijd aan hydroponie, het laten groeien van planten op water. Het enige nadeel vind ik dat er achterin het boek geen register staat met alle planten en op welke bladzijde ze te vinden zijn. Af en toe moet je het boek dus wat extra doorbladeren, maar dat levert gelukkig alleen maar nieuwe ideeën op.

Bestel dit boek

Het Creatieve Kamerplanten Boek, Zia Allaway & Fran Bailey

Weet jij ook nooit goed welke planten bij jou huis passen en hoe je ze vervolgens leuk neer kunt zetten? Dan biedt Het Creatieve Kamerplanten Boek uitkomst. De eerste helft van het boek gaat uitvoerig in op het begrijpen en combineren van verhouding, vorm, kleur en structuur, zowel van planten als de bijbehorende bloempotten. Ik dacht alles al te weten, maar toch schiet de informatie uit dit boek nu regelmatig even door mijn hoofd als ik bezig ben met het inrichten van mijn plantenhoekjes. Het hoofdstuk ‘Creatief met kamerplanten’ vind je handige stappenplannen voor doe-het-zelfprojecten, zoals zelf een terrarium, mosschilderij of kokedama maken. In het vervolg van het boek vind je een ruim aanbod basisinformatie, zoals 175 plantenprofielen en informatie over temperatuur, water geven, stekken en plantenziektes.

Bestel dit boek

Plant Tribe, Igor Josifovic & Judith de Graaff

In Plant Tribe willen Igor Josifovic en Judith de Graaff laten zien wat planten toevoegen aan het leven van iedereen die ze in huis haalt. Ze geloven dat jij niet alleen liefde en blijdschap aan planten geeft, maar ook andersom. Dat doen ze aan de hand van verhalen van plantliefhebbers over de hele wereld, geïllustreerd met prachtige foto’s. Plant Tribe geeft je volop inspiratie om mooie planthoekjes te creëren of een ritueel in te stellen met je planten, bijvoorbeeld door ‘s ochtends met een kop koffie of thee een rondje te lopen langs je groene huisgenoten. Het boek heeft ook een wat spirituelere kant, met energiestromen, meditatie-oefeningen en namen geven aan planten. Verder vind je in het boek praktische tips, creatieve doe-het-zelf-ideeën en manieren om je planten ook gelukkig te houden als je op vakantie gaat of huisdieren hebt.

Bestel dit boek

Mijn Plant Journal, Margo Togni

Hou je, net als ik, van planten én creatieve hobby’s, zoals handletteren en tekenen? In Mijn Plant Journal kun je die twee activiteiten combineren. Meer dan de helft van het boek bestaat namelijk uit lege pagina’s die je zelf kunt vullen met je eigen illustraties, plantendagboek of natuuragenda. Op de eerste pagina’s vind je opdrachten en doe-het-zelfprojecten, zoals een timelapse tekenen van je plant en zaadbommen maken. Ook staan er in het boek een aantal groene adresjes, plantenapps, lijstjes met kamerplanten en checklists zodat je je planten op tijd water geeft. Natuurlijk is er ruimte om overal je eigen aanvullingen te noteren.

Bestel dit boek

Een aantal van deze boeken heb ik gekregen van de betreffende uitgevers. Ook samenwerken met Plantleven? Neem contact met me op!

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close