DIY met droogbloemen: van fles tot kandelaar

Afgelopen zomer heb ik volop gebruik gemaakt van mijn bloemenhanger om bloemen te drogen. Maar wat kun je vervolgens doen met al die droogbloemen? Tijdens een zoektocht naar creatieve DIY-projecten stuitte ik op dit idee. Een glazen fles van de kringloop, een dinerkaars en droogbloemen uit eigen tuin: voilà, meer heb je niet nodig voor een budgetvriendelijke kandelaar.

Een stappenplan is voor dit project eigenlijk niet nodig. Stop de bloemen in een glazen fles, druk de kaars stevig vast en je bent klaar. Toch zal ik nog een aantal praktische tips delen, bijvoorbeeld een handige manier om de bloemen in de fles te schikken en over brandveiligheid.

Benodigdheden

  • (Wijn)fles
  • Dinerkaars
  • Droogbloemen van verschillende lengtes
  • evt. fleskandelaar
  • Haak- en breinaald of ander langwerpig gereedschap, om je bloemen te schikken

Droogbloemen in een fles

Droogbloemen in een fles krijgen is niet moeilijk, maar het kan wel lastig zijn om ze te schikken of weer uit de fles te krijgen. Een haak- en breinaald zijn dan uitstekend gereedschap om ter hand te nemen. Heb je die niet in huis, zoek dan naar een ander langwerpig voorwerp, het liefst met een haakje aan het uiteinde.

Brandveiligheid

Laat de kaars niet helemaal opbranden, anders valt hij in de fles. Dat is niet zo’n gelukkige combinatie met droogbloemen, zo heb ik helaas zelf ervaren. Het vuurtje zal misschien snel doven, maar je zit vervolgens wel met een zwartgeblakerde fles. Om dat te voorkomen kun je ook gebruik maken van een fleskandelaar. Dit zijn speciale kaarsenhouders die op de meeste (wijn)flessen passen.

Extra tip

Zet je kandelaar niet in de volle zon. Zo blijven de kleuren van je droogbloemen langer mooi.

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close