Meer leren over planten? Er zijn tientallen, zo niet honderden boeken te vinden over kamerplanten en stekken. Maar naast groene vingers kun je nu ook groene oren kweken. Met deze vijf podcasts over planten kun je zelfs tijdens het water geven, verpotten of snoeien je plantenkennis laten groeien.

1. Podplanten

Dit vind ik sowieso de plantenpodcast met de beste naam. Zo’n gevalletje: ik wou dat ik het zelf had verzonnen. Podplanten is de podcast van de Hortus Amsterdam en behandelt niet alleen kamerplanten, maar ook wilde planten, bomen en bloemen. Biologen, wetenschappers en botanische filosofen vertellen bijzondere verhalen aan de hand van planten uit de collectie.

2. Plant Daddy Podcast

In deze Engelstalige podcast praten vrienden Matthew en Stephen over kamerplanten (en voor 30% over niet plantgerelateerde onderwerpen). Naast afleveringen over een specifieke plantensoort behandelen ze ook interessante vragen als: ‘hoe koop je planten online’, ‘wat is een succulent’ en ‘wat doe je met je planten als je gaat verhuizen’. Door hun ontspannen gesprekken is het net alsof je met twee plantenvrienden aan tafel zit te kletsen.

3. Plantenvrienden

De liefde van Suzanne Streefland voor planten begint met een stekje van de pannenkoekenplant. Ze besluit dit plantengeluk met anderen te delen door twee plantenbiebs te starten en sinds deze zomer ook met een podcast: Plantenvrienden. Elke aflevering behandelt ze samen met een of meerdere plantenliefhebbers een kamerplant of plant voor in je tuin.

4. Plantenverhalen

Al direct wanneer je de Plantenverhalen luistert, merk je de rustgevende sfeer die van deze podcast uitgaat. Annet Broere neemt je mee in de de geschiedenis, symboliek en het gebruik van planten, vaak met een botanist, kunstenaar, kweker of filosoof te gast. Laat je wegvoeren naar de wereld van planten, prikkel je fantasie door intrigerende geschiedenislessen en laat je kennis over planten en onze cultuur groeien terwijl je wordt voorgelezen uit de mooiste traditionele volksverhalen.

5. How to plant

In korte, Nederlandstalige podcasts van ongeveer vijf minuten geeft Papa Flora je tips hoe je voor je planten kunt zorgen. Zelf ben ik niet zo’n fan van de termen ‘plantmama’ en ‘plantpapa’, maar als ik daar doorheen luister dan vind ik dit een fijne, praktische podcast met concrete tips.

Wat is jouw favoriete podcast over planten?

close

Meld je aan voor de nieuwsbrief met tips van Plantleven

Marita
Hoi! Ik ben Marita en op mijn blog vind je tips over een leven vol planten, van kamerplanten en stekken tot (balkon)tuinieren. Ik wil je laten zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is: plantenkoorts is nergens voor nodig. Binnenshuis leef ik me uit met een groot aantal kamerplanten en stekjes en onze tuin – nu nog een groot grasveld – wil ik omtoveren naar een plek vol leven, met inheemse planten, veel vogels en een eigen moestuin. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via marita@plantleven.nl!

Mijn tips voor tuinierproducten

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Kamerplanten