
Radijs vind ik een van de meest gemakkelijke groenten om te kweken in de moestuin. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig en binnen vier weken kun je al oogsten. Dat betekent dat ik in een seizoen regelmatig radijsjes uit de grond kan trekken. Maar wat kun je vervolgens allemaal maken met deze radijs? Ik besloot om een recept voor radijschips te proberen.
Hoewel deze groentechips uit de oven ongelofelijk gemakkelijk is om te maken, ging het bij mij de eerste keer toch mis. Als je teveel honing of stroop gebruikt, wordt de chips namelijk niet knapperig. Ik besloot de oven iets hoger te zetten, maar je raad het al: binnen de kortste keren was mijn chips pikzwart. Blijf dus in de buurt van de keuken als je deze chips gaat maken, want door de dunne plakjes radijs komt de baktijd redelijk nauw. In dit recept heb ik wat minder stroop en honing gebruikt en de temperatuur van de oven laag gehouden. De tweede keer had ik heerlijke, zoete radijschips. Veel bakplezier!
Recept met radijs: zoete radijschips
Gang: SnacksKeuken: HollandsMoeilijkheid: Makkelijk1
bakje10
minuten30
minutenINGREDIËNTEN
15 radijsjes
1 eetlepel kristalsuiker
1 theelepel kaneel
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel stroop (of honing)
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
- Meng de suiker, kaneel, olijfolie en stroop en in een kom en voeg de radijs toe. Zorg dat alle plakjes radijs bedekt zijn met het mengsel.
- Leg de plakjes radijs los naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: giet niet al het zoete mengsel mee op de bakplaat, want dan wordt je chips minder knapperig.
- Bak de radijschips vijftien minuten in de oven.
- Na een kwartier verlaag je de temperatuur naar 100°C, draai je alle chips om en bak je ze nog vijftien tot twintig minuten. Je chips is klaar zodra deze lichtbruin en knapperig is.
TIPS
- Lekker met een yoghurtdip.