Benodigdheden om te stekken en mijn favorieten

Stekken, wat heb je daar voor nodig? Om te beginnen niet veel. Een plant, een scherpe schaar of een scherp mes en potjes met water of potgrond. Voor de ultieme verzorging van je stekjes kun je nog veel meer hulpmiddelen aanschaffen, zodat je stekken beter en sneller wortelen. Hieronder vind je de benodigdheden voor stekken en een aantal van mijn favorieten.

Heb je nog niet eerder of niet vaak gestekt? Niet iedere plant kun je op dezelfde wijze vermeerderen, lees dus voordat je begint over de verschillende manieren om te stekken en over belangrijke woorden en hun betekenis.

Nodig om te stekken

De volgende benodigdheden zijn onmisbaar als je gaat stekken.

  • Je favoriete plant of gemakkelijke planten om te stekken
  • Een scherpe snoeischaar of een scherp mes
  • Verschillende maten potjes en vaasjes (mijn favorieten zijn kruidenpotjes, flesjes Crodino of vaasjes van de kringloop)
  • Plastic kweekpotten (vaak gratis te krijgen bij een tuincentrum, een ruilgroep op Facebook of via Marktplaats)
  • Potgrond
  • Water

Mijn favorieten

Handig bij het stekken

De volgende benodigdheden zijn handig als je gaat stekken, en kunnen je helpen om je stekjes beter of sneller te laten groeien. Meestal lukt het echter ook zonder deze hulpmiddelen.

Mijn favorieten

Extra tip

Heb je geen plastic potjes meer? Gebruik dan eierdozen. Als je stekken groot genoeg zijn, kun je ze met karton en al in de aarde zetten.

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close