Fleurige pannenkoeken maken met vlierbloesem
Lente op je bord! Vlierbloesem is niet alleen geschikt voor siroop of thee, maar je kunt er ook heerlijke beignets en pannenkoeken mee maken. En zeg nou zelf, wie wordt er niet vrolijk van zo’n fleurige pannenkoek?
Voor vlierbloesempannenkoeken heb je geen ingewikkeld recept nodig. Je kunt gewoon je pannenkoekenbeslag maken zoals je dat altijd doet en je voegt per pannenkoek een groot scherm met bloesem van de gewone vlier (Sambucus nigra) toe. Deze struiken komen algemeen voor in Nederland en staan zelfs volop in woonwijken. Door het jaar heen vallen ze niet erg op, maar in mei en juni bloeit de vlier met volle schermen vol geurende bloesem.
Fleurige pannenkoeken maken met vlierbloesem
Gang: LunchKeuken: HollandsMoeilijkheid: Makkelijk8
pannenkoeken5
minuten15
minutenINGREDiËnten
250 gram bloem
500 ml melk
2 eieren
Snufje zout
8 schermen met vlierbloesem
Beschrijving
- Meng de bloem, melk, eieren en zout in een beslagkom. Klop met een garde tot een glad pannenkoekenbeslag.
- Haal de bloemetjes van acht vlierbloesemschermen en voeg ze toe aan het beslag. Zorg dat je alleen de frisse, witte bloemetjes gebruikt.
- Verhit olie of boter in een pan en schep er een flinke lepel beslag in. Bak je pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Tips
- Je kunt de pannenkoeken serveren met aardbeien en een takje munt.
- De smaak van vlierbloesem is subtiel. Je kunt eventueel extra bloemetjes toevoegen aan je beslag.
Vond je dit een interessant artikel? Bewaar het op Pinterest!