Fleurige pannenkoeken maken met vlierbloesem

Lente op je bord! Vlierbloesem is niet alleen geschikt voor siroop of thee, maar je kunt er ook heerlijke beignets en pannenkoeken mee maken. En zeg nou zelf, wie wordt er niet vrolijk van zo’n fleurige pannenkoek?

Voor vlierbloesempannenkoeken heb je geen ingewikkeld recept nodig. Je kunt gewoon je pannenkoekenbeslag maken zoals je dat altijd doet en je voegt per pannenkoek een groot scherm met bloesem van de gewone vlier (Sambucus nigra) toe. Deze struiken komen algemeen voor in Nederland en staan zelfs volop in woonwijken. Door het jaar heen vallen ze niet erg op, maar in mei en juni bloeit de vlier met volle schermen vol geurende bloesem.

Fleurige pannenkoeken maken met vlierbloesem

Gang: LunchKeuken: HollandsMoeilijkheid: Makkelijk
Aantal

8

pannenkoeken
Voorbereiding

5

minuten
Bereidingstijd

15

minuten

INGREDiËnten

  • 250 gram bloem

  • 500 ml melk

  • 2 eieren

  • Snufje zout

  • 8 schermen met vlierbloesem

Beschrijving

  • Meng de bloem, melk, eieren en zout in een beslagkom. Klop met een garde tot een glad pannenkoekenbeslag.
  • Haal de bloemetjes van acht vlierbloesemschermen en voeg ze toe aan het beslag. Zorg dat je alleen de frisse, witte bloemetjes gebruikt.
  • Verhit olie of boter in een pan en schep er een flinke lepel beslag in. Bak je pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

Tips

  • Je kunt de pannenkoeken serveren met aardbeien en een takje munt.
  • De smaak van vlierbloesem is subtiel. Je kunt eventueel extra bloemetjes toevoegen aan je beslag.

Pinterest

Vond je dit een interessant artikel? Bewaar het op Pinterest!

vlierbloesem-recepten-pannenkoeken

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij trouwens de Plantplanner al in huis? Ook leuk als cadeau voor plantenliefhebbers!

Mijn tips voor handige producten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close