Recept: vlierbloesemijs maken (zonder ijsmachine)
Vlierbloesem is een van mijn favoriete smaken. Of je nou siroop wil maken, jam, of …
Wist je dat er allerlei eetbare planten groeien, gewoon in je achtertuin? Als je wil gaan wildplukken, hoef je niet eens diep de natuur in. In mijn buurt zijn bijvoorbeeld veel vlierbloesem en vlierbessen te vinden, maar ook bramen en daslook: allemaal soorten die vallen onder de categorie ‘Wildplukken voor beginners’. Ga dus zeker een keer op zoek in je buurt, want zowel in het voorjaar als in de herfst en winter is er genoeg eten te vinden voor de meest uiteenlopende recepten. Er zijn trouwens wel een aantal regels voor wildplukken: kleine hoeveelheden plukken voor eigen gebruik is op veel plekken toegestaan, maar wildplukken voor commercieel gebruik is verboden en strafbaar.
Vlierbloesem is een van mijn favoriete smaken. Of je nou siroop wil maken, jam, of …
Vorig jaar maakte ik al verschillende recepten met vlierbloesem. Dit jaar wilde ik wat nieuws …
Wat is er lekkerder dan een warm croissantje met een frisse, fleurige jam… waarvan je …
Paardenbloemen plukken, dat heb je vast wel eens gedaan. Maar wist je dat paardenbloemen eetbaar …
Paardenbloemen, kun je die eten?! Als kind plukte ik ze vooral om pluisjes van de …
Bramenjam is al sinds jaar en dag mijn favoriet. Mijn opa en oma hadden een …
Eten rechtstreeks uit de natuur halen, dat vind ik zo’n bijzondere ervaring. Ik nam meerdere …
Dit voorjaar deed ik mee aan een wildplukwandeling in Leiden. Na deze wandeling was ik …
Lente op je bord! Vlierbloesem is niet alleen geschikt voor siroop of thee, maar je …